| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Unaprjedjenje reproduktivnog zdravlja Romkinja
Unaprjedjenje reproduktivnog zdravlja Romkinja

U sklopu projekta "Očuvanje reporduktivnog zdravlja Romkinja" 16.09.2015 na Kiseljaku održana radionica na temu reproduktivnog zdravlja sa cilje podizanja svijesti Romkinja o važnosti očuvanja njihovog reproduktivnog zdravlja i prevencije raka grlića maternice i raka dojki koji su drugi po redu uzrok smrtnosti u svijetu kod žena. Projekat se implementira uz podrsku Fonda otvoreno društvo BiH.


Podjela školskog pribora romskim učenicima/cama
Podjela školskog pribora romskim učenicima/cama

Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla u sklopu redovnih aktivnosti pruža podršku obrazovanju romske djece kako bi imali što više romske djece u obrazovanju.Tako je 12.09.2015 u pomenutom udruženje izvršena podjela školskog pribora za učenike/ce osnovnog i srednjeg obrazovanja i jednu studenticu.Ispred pomenutog udruženja okupio se veliki broj učenika koji pohađaju osnovnu i srednju školu.Roditelji nisu krili zadovoljstvo što će njihova djeca sjesti u školske klupe pripremljeni za školski čas.Ističu da ova akcija ima veliku važnost za njihovu porodicu.pribor je podjeljen uz podrsku World Vison.


„Žensko preduzetništvo u BiH - primjeri dobre prakse“,
„Žensko preduzetništvo u BiH - primjeri dobre prakse“,

U Bijeljini je 07.09.2015 održana četvrta po redu konferencija pod nazivom „Žensko preduzetništvo u BiH - primjeri dobre prakse“, sa fokusom na jačanje marginalizovanih, ekonomsko i socijalno isključenih žena, u organizaciji CARE International, Balkans u partnerstvu sa nevladinim organizacijama „Lara“ iz Bijeljine, „Bolja budućnost“ iz Tuzle, „Maja“ iz Kravice, „SNOP“ iz Rogatice, „Jadar“ iz Konjević polja i „Budi mi prijatelj“ iz Visokog.

Na Konferenciji, prisutnima su se obratile žene koje se uspješno bave preduzetništvom i predstavile svoje primjere dobre prakse, upoznavši učesnice kako da na konkretan način poboljšaju svoj ekonomski položaj.Očuvanje reporduktivnog zdravlja Romkinja
Očuvanje reporduktivnog zdravlja Romkinja

U sklopu projekta "Očuvanje reproduktivnog zdravlja Romkinja" odrzana je radionica na istu temu 04.09.2015 godine u Tuzli. Projekat je podrzan od Fonda otvoreno drustvo BiH. 

Glavni cilj projekta jeste osiguranje i provođenje preventivnih mjera u cilju ranog otkrivanja karcinoma dojke i raka grlića maternice kod Romkinja koje spadaju u rizične skupine u Tuzli, Visokom i Prnjavoru.

 


Economic empowerment
Economic empowerment

Economic empowerment of women is key to the progress of society and only economically empowered woman is a powerful woman who contributes to her community.

Sabina Muratovic from Kiseljak near Tuzla, within the project "Economic empowerment of Roma women" has a greenhouse. Project funded through the generous support of the American people through the US Embassy in Sarajevo. Part social loan in the form of the product is returned to the Roma community.


1,183,935 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:22