| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica za Sevliju
Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica za Sevliju

Nakon ovog projekta prosirili su se vidici i shvatanja nasih korisnica. Vjerujemo da ce nakon insporuke pilica za Sevliju Beganovic iz Kiseljaka kod Tuzle ova Romkinja pokrenuti mali samoodsrzivi biznis i iskoristi znanje, vjestine, asistenciju i finansijsku podrsku koja joj je omogucena da moze ekonomski pomoci sebi i clanovima svoje porodice.

Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.


Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica za Zulu
Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica za Zulu

Na koji nacin se zena moze osnaziiti u njenoj borbi za bolji i ravnopravni polozaj? Sta je najvazniji "alat" koji joj mozemo dati u njenoj borbi?. Nas odgovor i odgovor naseg donatora je -EKONOMSKO OSNAZIVANJE. 

Ovaj "alat" je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.


Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka ovaca za Ruzu
Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka ovaca za Ruzu

 

U romskom naselju u Kalesiji zivi porodica Alimanovic Ruze. Za Ruzu nije bilo nade u bolje sutra , sada je Ruza poduzetnica koja se bavi ovcarstvom, sada je Ruza samostalnija, samopouzdanija i dobija vise postovanja od clanova svoje porodice ali i zajednice. 

U sklopu projekta "Ekonomsko osnazivanje Romkinja" koji se implementira u partnerstvu sa CARE International izvrsena je isporuka ovaca za korisnicu Alimanovic Ruzu iz Kalesije. 


Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka ovaca
Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka ovaca

U sklopu projekta "Ekonomsko osnazivanje Romkinja" u partnerstvu sa CARE International uprilicena je isporuka ovaca za korisnicu Zejnu Mujic iz Kiseljaka kod Tuzle. 

Cinjenica je da BiH zemlja preko pola miliona nezaposlenih. Cinjenica je da u takvom ambijentu zene posebno zene Romkinje iz ruralnih sredina koje su ne samo socijalno vec i ekonomski iskljucene imaju daleko manje sanse za zaposljavanje i ekonomsko osnazivanje.

Isporuka ovaca za Zejnu i clanove njene porodice sa ekonomskog aspekta ce pomoci ovu romsku porodicu ali i Zejni kao zeni ce pomoci u predefinisanju njene uloge kao majke i domacice koje namece bh drustvo. 


Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica
Predstavljamo ekonomsko osnazivanje Romkinja-Isporuka pilica

Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" Tuzla u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena u Tuzlanskom kantonu" koji je finansijski podržan od strane Care International izvršilo je isporuku pilća za korisnicu Safija Mustafić iz Kiseljaka kod Tuzle.

Posvecenost naseg udruzenja u svim projektima koje realizujemo je borba protiv siromastva i stvaranje uslova da svako zivi u dostojanstvu i sigurnosti. Vjerijemo da ce nasa podrska Safiji biti od velikog znacaja za nju i clanove njene porodice. 


1,047,587 unikatnih posjeta
22.01.2021 16:20