| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Podrska sekundarnim korisnicama ekonomskog osnazivanja
Podrska sekundarnim korisnicama ekonomskog osnazivanja

UŽR "Bolja budućnost Tuzla implementira projekat pod nazivom "Ekonomsko osnaživanje Romkinja u Tuzlanskom kantonu" “Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.” Korisnica projekta Sevlija Beganović koja je kao socijalni zajam dobila piliće 09.05.2015 godine izvršila je povrat (20%) od ukupne vrijednosti socijalnog zajma tako što je donirala piliće porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.Povrat su primile Šeherzada Mujić,Sabina Beganović i Zejada Mujić koje sa svojim porodicama žive na Kiseljaku kod Tuzle.


Poboljšanje kontrole tuberkoloze u romkim zajednicama
Poboljšanje kontrole tuberkoloze u romkim zajednicama

Rad sa nasim partnerima predstavnicima/cama World Visiona i UNDP-a na poboljšanju tuberkoloze u romkim zajednicama. 

Ovaj projekat se fokusira na povećanje stope otkrivanja tuberkuloze (TB) kroz slijedeće aktivnosti:

  • rad u romskim zajednicama i obrazovanje na temu prevencije TB-a i njenog liječenja
  • razvijanje svijesti i mobilizacija romskih zajednica oko prevencije TB-a.
  • identifikacija i redovno nadgledanje oboljelih od TB-a koji se nalaze na direktno obzerviranom (DOT) tretmanu, te prikupljanje sputuma od osoba za koje postoji sumnja da su oboljeli.
  • distribucija prehrambenih paketa pacijentima na DOT liječenju kao podsticaj za završetak njihove terapije.
  • distribucija informacija i obrazovnog materijala (pafleti, brošure, itd)
  • organizacija javnih događaja i ulične promocije kako bi se podijelile informacije o načinu prevencije TB-a, te podigla svijest o TB-u u romskim zajednicama.

Monitoring radionica u Skoplju
Monitoring radionica u Skoplju

U periodu 14.04.-15.04.2015 godine u okviru regionalnog projekta UNDP je organizovao radionicu sa ciljem daljnjeg unaprijedjenja kapaciteta relevantnih aktera ukljucenih u monitoring i evaluaciju napretka postignutog u implementaciji nacionalnih strategija i akcionih planova za socijalnu ukljucenost Roma.


Održan javni događaj
Održan javni događaj

Dalje jačanje DOTS Strategije u BiH Unaprijeđenje plana borbe protiv tuberkoloze uključujući MDR TB i kontrolu infekcije Cilj 5- Poboljšati kontrolu tuberkoloze u romskoj populaciji i drugim vulnerabilnim grupama.Javni događaj održan je 28.4.2015 godine u Tuzli u Motelu "Rudar".


Radionica "Ekonomsko osnazivanje Romkinja" u Visokom
Radionica "Ekonomsko osnazivanje Romkinja" u Visokom

Ekonomska stabilnost žena ključna je u savremenom društvu posebno kada je riječ o ženama koje pripadaju marginaliziranim grupama. S ciljem ekonomskog osnaživanja žena Romkinja u Visokom je 23.4.2015 godine održan edukativni sastanak na kojem su žene Romkinje mogle naučiti kako od ideje doći do vlastitog biznisa. radionica se implementirala u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje Romkinja" podržan od strane CARE NWB.

Predavač na radionici iskusni koordinator istoimenog projekta koji se implementira na Tuzlanskom kantonu, predstavnik naseg udruzenja. 


1,020,572 unikatnih posjeta
30.11.2020 17:30