| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


JAVNI POZIV
JAVNI POZIV

JAVNI POZIV
ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA REKONTRUKCIJU/SANACIJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH JEDINICA NA PODRUČJU OPĆINE TUZLA, PO PROJEKTU "RJEŠAVANJE PROBLEMA ROMA U OBLASTI STAMBENOG ZBRINJAVANJA U OPĆINI TUZLA-FAZA II"

Poziv ostaje otvoren od 25.06.-25.07.2012 godine a potrebna dokumentacija se moze preuzeti u prostorijama udruzenja ili u salter sali opcine Tuzla.


Prva romska radijska emisija pod nazivom "Točak"
Prva romska radijska emisija pod nazivom "Točak"

Aktivist udruzenja zena Romkinja "Bolja buducnost" Tuzla ucestvuje u projektu "Romi u javnosti" podrzan od MEDIACENTRA za organizovanje 12 radijskih romskih emisija na teme iz Dekade Roma i uspijesi romskih NVO. Prva romska radijska emisija pod nazivom "Točak" emitovat će se 06. Jula. 2012 u terminu od 09:05-09.35 na temu "Stanovanje"-izgradnja novih kuća za romske porodice u Kiseljaku kod Tuzle. Program RTV Slon.


Počeo je projekat ekonomsko osnaživanje žena u sjevero-istočnoj BiH
Počeo je projekat ekonomsko osnaživanje žena u sjevero-istočnoj BiH

Cilj projekta je da se promoviše poduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena  Romkinja kroz izgradnju kapaciteta organizacija koje okupljaju žene Romkinje,kao i kapaciteta lokalnih institucija. 

Namjera organizacije Bolja budućnost  je da prvenstveno pomogne marginaliziranim ženama i ženama kojima je oduzeto pravo na rad zbog njihovog bilo socijalnog ili etničkog porjekla, kao i ženama koje su preživjele nasilje ili su potencionalne žrtve nasilja.

Ovaj projekat će se implementirati u suradnji sa CARE International koji je razvio koncept koji omogućava ekonomsko učešće žena, koje su na bilo koji način marginalizirane (slaba ekonomska pozicija, radno sposobne žene iznad određene dobne granice koje nisu u mogućnosti naći posao, samohrane majke, žrtve nasilja, pripadnice manjinskih etničkih grupa itd.).


FORUM ZA SOCIJALNO UKLJUČIVANJE OPĆINE TUZLA
FORUM ZA SOCIJALNO UKLJUČIVANJE OPĆINE TUZLA

Iz potrebe za iskorištavanjem svih raspoloživih potencijala u cilju postizanja općeg interesa i prevazilaženju slabosti koje su ispoljene u dosadašnjem periodu, na inicijativu Biroa za ljudska prava Tuzla u februaru 2011. godine osnovan je Forum za socijalno uključivanje Općine Tuzla kao stručno volontersko tijelo u čijem sastavu je 27 predstavnika/ce


KONKURS za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola romske nacionalnosti
KONKURS za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola romske nacionalnosti

Otvoren je konkurs za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini u školskoj 2012/2013. godini. Kompletnu formu i uslove možete preuzeti na:

KONKURS 2012/2013

PRIJAVNICA NA KONKURS

PRAVILNIK USLOVA ZA DODJELU STIPENDIJE

ADRESIRANJE PRIJAVE NA KONKURS


1,198,625 unikatnih posjeta
19.10.2021 08:41