| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Povrat socijalnog zajma Sabine
Povrat socijalnog zajma Sabine

Ekonomsko osnaživanje žena ključno je za napredak društva i samo ekonomski osnazena zena je mocna zena koja doprinosi svojoj zajednici. 

Sabina Muratovic iz Kiesljaka kod Tuzle je u sklopu projekta "Ekonomsko osnazivanje Romkinja" pokrenula plastenicku prozivodnju. Projekat podrzan putem velikodusne podrske americkog naroda putem Americke ambasade u Sarajevu. Dio socijalnog zajma u vidu proizvoda je vratila u romsku zajednicu. 

 


Povrat u romsku zajednicu
Povrat u romsku zajednicu

Korisnica projekta "Ekonomsko osnaživanje žena Romkinja u Tuzlanskom kantonu" koji je finansijski podržan od strane Američke ambasade Sarajevo 12.08.2015 godine izvrsila je jedan dio povrata za Subašić Tifunu na način da joj je dala 16 kg paradajza i 11 kg paprika.


Obiljezen romski praznik Aliđun
Obiljezen romski praznik Aliđun

Romi od drugog do petog avgusta obilježavaju Aliđun, praznik koji predstavlja prekretnicu ljetnog perioda. U ovom periodu sumiraju uspjehe i neuspjehe te počinju pripreme za zimu.

Podaci nevladinog sektora kažu da su Romi najbrojnija manjinska populacija na području Bosne i Hercegovine, a na području našeg kantona trenutno živi oko 15 hiljada Roma. O njihovoj tradiciji vrlo malo se zna. Romski narod je nomadski te zbog tradicije i načina života za njih postoje dva godišnja doba – ljeto i zima. Ljeto za Rome počinje 6. maja kada slave Đurđevdan, i završava 2. avgusta, kada slave Aliđun.


K O N K U R S za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studenata romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini
K O N K U R S za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studenata romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini

Na osnovu člana 18. Statuta Upravni odbor Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“,  r a s p i s u j e

 

K O N K U R S

za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studenata romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini u školskoj/akademskoj 2015./2016. godini

 

Uslovi za prijavljivanje kandidata na konkurs:

  • da su državljani Bosne i Hercegovine
  • da imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini
  • da su redovni učenici srednje škole/studenti fakulteta u Bosni i Hercegovini
  • da ne primaju stipendiju po drugom osnovu
  • da ne obnavljaju razred/godinu

Isporuka ovaca za korisnicu Fadilu Mustafić
Isporuka ovaca za korisnicu Fadilu Mustafić

15.06.2015 godine UŽR "Bolja budućnost" Tuzla izvršilo je isporuku 7 ovaca i 1 ovna za korisnicu Fadilu Mustafić koja živi u Živinicama sa suprugom i 5 djece.Pored 7 ovaca i jednog ovna korisnica Fadila Mustafić je također dobila i 1000 kg sijena i 591 kg koncentrata.Isporuka je izvršene u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena u Tuzlanskom kantonu " koji je finansijski podržan od strane Care International Sarajevo.


1,183,856 unikatnih posjeta
26.09.2021 05:34