| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Sastanak ministra Damira Ljubića sa predstavnicima Roma
Sastanak ministra Damira Ljubića sa predstavnicima Roma

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Damir Ljubić ugostio je predstavnike Odbora za Rome pri Vijeću ministara BiH g-đu. Indiru Bajramović, g-đu Snježanu Mirković i g-dina. Jadranka Đurića, povodom pripremanja aktivnosti oko obilježavanja Međunarodnog dana Roma, 08.04. i preuzimanja uloge predsjedavanja Bosne i Hercegovine Dekadom uključenja Roma 2005-2015. 

Na  sastanku razgovaralo se i o realizaciji projakata koje financira VMBiH a odnose se na stambenu izgradnju,zdravstveno osiguranje te poticanje upošljavanja Roma.Analizirano je postojeće stanje te problemi sa kojima se Romska zajednica svakodnevno susreće. Najavljeni su novi projekti koje će ministarstvo realizirati u narednom periodu,te je dogovoreno organiziranje više sastanaka na kojima će se sa predstavnicima Roma usuglasiti i predložiti riješenja koja su realna i održiva na terenu, te će olakšati daljnju implementaciju projekata.

Na sastanku se također razgovaralo o preuzimanja uloge predsjedavanja Bosne i Hercegovine Dekadom uključenja Roma 2005-2015 te aktivnostima koje će se poduzeti.

Tijekom predsjedavanja Dekadom, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH će kao i do sada aktivno surađivati sa romskim nevladinim organizacijama u cilju predstavljanja kako napretka, tako i primjera dobrih praksi i preporuka za unaprjeđenje položaja Roma u Bosni i Hercegovini.

Nakon održanog sastanka upriličena je i press  konferencija.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,882 unikatnih posjeta
26.09.2021 05:53