| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Dan žena u Tuzli uz razgovor o položaju Romkinja u našem društvu
Dan žena u Tuzli uz razgovor o položaju Romkinja u našem društvu

Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost"  Tuzla 08.03.2014 je počela realizaciju mjeseca ženskog romskog aktivizma "Jednakost za sve III" u saradnji sa ženskom romskom mrežom "Uspjeh".

Aktivistkinje ovog udruženja tačnu u podne svojim sugrađankama su dijelile cvijeće, te su kroz razgovor ukazivale na položaj žena Romkinja u našem društvu.

"Naš cilj je da kroz niz aktivnosti ukažemo na položaj žena u društvu sa posebnim akcentom na žene Romkinje. Želimo ukazati na važnost njihovog uključivanja u javni i politički život BiH. Aktivnosti će obuhvatiti održavanje okruglih stolova sa predstavnicima institucija vlasti na lokalnim nivoima, forum teatar i niz događaja u zajednici“, kaže Indira Bajramović, predsjednica Udruženja "Bolja budućnost".

Projekt će se pored Tuzle realizovati u Kaknju, Zenici, Vitezu, Visokom, Prnjavoru, Bijeljini, Donjem Vakufu i Bosanskoj Krupi, a trajat će do 8. aprila 2014. godine. 

"Danas je Međunarodni dan žena, ali mnoge Romkinje uopšte i ne znaju da takav praznik postoji. Zbog toga ih je neophodno uključivati u sve procese, integrisati u društvu. Uvjerena sam da će to na kraju dati pozitivne rezultate", kazala nam je jedna od aktivistkinja Udruženja "Bolja budućnost". 

(www.klix.ba)Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,780 unikatnih posjeta
26.09.2021 04:34