| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Prezentacija Specijalnog izvještaja o položaju Roma u BiH
Prezentacija Specijalnog izvještaja o položaju Roma u BiH

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava - 10. decembar,Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH  u Sarajevu je predstavljen , u okviru projekta OSCE-a/ODIHR-a "Najbolja iskustva iz prakse za uključenje Roma" i u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, Specijalni izvještaj o položaju Roma u BiH.

U diskusiji o stanju i uvjetima u kojima žive Romi u BiH govorili su predstavnici/e Institucije ombudsmena za ljudska prava, Odbora Roma pri Vijeću ministara BiH, Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH, te predstavnici/e Misije OSCE-a i Delegacije EU u BiH i Udruženja žena Romkinja "Bolja buducnost" Tuzla.

Izvještaj je jedan od rezultata regionalnog projekta OSCE-a/ODIHR-a "Najbolja iskustva iz prakse za uključenje Roma", čija se provedba finansira sredstvima Evropske unije, uz podršku država članica OSCE-a, a provodi ga Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). 

"Cilj Izvještaja je ukazati na probleme s kojima se susreću Romi u BiH i putem preporuka doprinijeti kvalitetnijoj primjeni usvojenih akcionih planova i preuzetih međunarodnih obaveza".
Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,984 unikatnih posjeta
26.09.2021 07:48