| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Pres konferencija...Najava kampanje zenske romske mreze
Pres konferencija...Najava kampanje zenske romske mreze

Pozivamo Vas na pres konferenciju 16.09.2013. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“, Meše Selimovića 85, Tuzla povodom početka kampanje animiranja romske populacije za izjašnjavanje na predstojećem popisu stanovništva BiH kao Romi i Romkinje.

Predstavnicima medija obratit će se Indira Bajramović predsjednica Udruženja Bolja budućnost iz Tuzle i direktor Zavoda za statistiku Tuzlanskog Kantona Mehmed Krajinović.   

Predstojeći popis stanovništva posljednja je šansa da se unaprijedi situacija romske populacije i ostvare veća prava,smatraju organizacije okupljene u ŽRM „Uspjeh.“

Od 1991. godine tačan broj Roma u BiH nije poznat. Prema podacima romskog nevladinog sektora Roma u BiH trenutno ima 80.000 do 100.000, dok su akcioni planovi za stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje i zdravstvenu zaštitu izrađeni prema puno manjim brojkama te je samim tim veći broj Roma „nevidljiv“ u sferama podrške u ostvarivanju obrazovnih, zdravstvenih, stambenih i ostalih ljudskih prava.

Kampanja ove mreže počinje 16 septembra i trajat će do 16 oktobra. Više informacija o mreži koju čini 11 organizacija iz BiH  možete naći na http://zrmuspjeh.com.ba/

 

Dobrodosli/eShare This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,912 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:12