| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratnu finansijsku pomoć ženama i organizacijama u ruralnim i nerazvijenim gradovima i opštinama BiH
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratnu finansijsku pomoć ženama i organizacijama u ruralnim i nerazvijenim gradovima i opštinama BiH

Ženska alternativna vlada Bosne i Hercegovine raspisuje

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratnu finansijsku pomoć
ženama i organizacijama u ruralnim i nerazvijenim gradovima i opštinama BiH

Bespovratna finansijska pomoć koju će dodijeliti Ženska alternativna vlada BiH je namijenjena za pojedinku i/ili lokalnu organizaciju, koje na najbolji način mogu pomoći svojoj ciljnoj grupi u okviru lokalne zajednice u riješavanju prioritetnog problema.
Podnositeljica/lac zahtjeva treba da u pisanoj formi na jednoj stranici maksimalno obrazloži problem, načine riješavanja i objasni na koji će način  finansijska pomoć biti utrošena.
Zahtjev za bespovratnu pomoć podnosi se elektronskim putem na:  vstojanovic@hcabl.org i zumicevic@hcabl.org
ili poštanskim putem na adresu: Helsinški parlament građana Banjaluka, ul. Miše Stupara 68, 78000 Banjaluka.
Poziv za podnošenje zahtjeva je otvoren do ponedjeljka 2. septembra 2013. godine. Sredstva za finansiranje biće prikupljena na donatorskoj večeri, koja će biti organizovana na jesen 2013. godine. Visina pomoći nije unaprijed definisana, i biće poznata nakon organizovanja  donatorske večeri.
Ženska alternativna vlada vjeruje da je ovo dobar način da se skrene pažnja javnosti na krajnje marginalizovan položaj  žena, posebno u ruralnim i nerazvijenim dijelovima BiH, koje nemaju  jednake šanse i mogućnosti da se obrazuju, zaposle ili  bave preduzetništvom. Iako svjesna činjenice da prikupljena sredstva neće moći u cjelosti da riješe problem, Ženska vlada je odlučna u namjeri da podstakne njegovo rješavanje.
Ženska alternativna vlada želi da svoje stručnjačke kapacitete iskoristi kako bi upravo u manjim sredinama podstakla određene akcije i povezala organizacije civilnog društva i lokalne vlasti da zajedno rade i djeluju.
Više informacija moguće je dobiti na vstojanovic@hcabl.org i  na zumicevic@hcabl.org kao i na 051/ 432- 750 i 065/ 420 – 247.
Ženska alternativna vlada BiH, osnovana u septembru 2012. (www.zenskastranapolitike.hcabl.org) je neformalni politički subjekt na političkoj sceni BiH, koji artikuliše i promoviše potrebe, stavove i stručnjački potencijal žena u različitim oblastima BiH u cilju unaprijeđenja položaja žena, povećanja njihovog učešća i uticaja u javnom životu bh. društva. Mandate u Ženskoj vladi, prvoj ovakve vrste u BiH, u oblasti finansija, ljudskih prava i borbe protiv svih oblika nasilja, civilnog društva i aktivizma, ruralnog razvoja, zaštite životne sredine i održivog razvoja, socijalne politike i zdravlja, dobile su žene iz Prijedora, Modriče, Tuzle, Sarajeva i Rogatice.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,104,981 unikatnih posjeta
16.04.2021 09:18