| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Posjeta Parlamentu Federacije BiH
Posjeta Parlamentu Federacije BiH

Predstavnice ženskih romskih organizacija sa podrucja Zenicko-dobojskog kantona i Tuzlanskog Kantona su 22.05.2013 godine posjetile Parlament Federacije BiH. 

Predstavnice su ugostile i pozdravile zastupnice i predstavnice Kluba parlamentarki Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH  Hafeza Sabljaković, Amela Mešić i Jasmina Zubić, te Almedina Bulić – sekretar Komisije za informiranje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

U posjeti je bilo 60 žena koje su imale priliku ostvariti direktnu interakciju sa zastupnicama putem pitanja i odgovora, a gdje su se upoznale sa radom Parlamenta Federacije BiH, parlamentarnom strukturom, te odgovornostima i nadležnostima Parlamenta F BiH.

Cilj posjete jeste omogućiti članicama ženskih organizacija direktnu interakciju sa osobama koje imaju moć donošenja odluka o unapređenju kvaliteta života za djevojčice i žene u Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete predstavnice romskih organizacija i Romske ženske mreže „USPJEH“ BiH uručile su zvanično zahtjev zastupnicama za podršku za ostvarivanje ravnopravnosti spolova u institucijama za nacionalne manjine u BiH.

Posjetu je organizirala INFOTEKA ZENICA uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i u saradnji sa Klubom parlamentarki Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,941 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:26