| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Press konferencija Tuzla
Press konferencija Tuzla

Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" Vas poziva na predstavljanje mjesec dana ženskog romskog aktivizma.

U petak 08.03.2013 sa početkom u 10:00 sati u prostorijama udruzenja u ulici Mese Selimovica 85 organizujemo press konferenciju s ciljem najave mjesec dana zenskog romskog aktivizma u BiH.

U periodu od 08. Marta do 08. Aprila 2013 godine u  BiH udruženje žena Romkinja »Bolja budućnost« Tuzla u saradnji sa ženskim romskim organizacijama u BiH i RS (članicama ženske romske mreže ) će implementirati  mjesec dana ženskog romskog aktivizma »JEDNAKOST ZA SVE II«  čiji je cilj da se kroz niz aktivnosti ukaže ne samo na položaj žena, posebno Romkinja, već i važnost uključenja Romkinja u procesima donošenja odluka.

 

Mjesec dana ženskog romskog aktvizma se implementira u sklopu projekta  „Aktivna inkluzija Romkinja BiH u javni život I donošenje odluka“   finansijski podržan iz sredstava FIGAP programa. Projekat „Aktivna inkluzija Romkinja BiH u javni život I donošenje odluka“  je pokrenut iz razloga Romkinje u Bosni i Hercegovini su izložene višestrukoj diskriminaciji. Romkinje su diskriminisane po osnovu pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini, po osnovu spola i po osnovu svog socijalnog porjekla ili statusa.   Osnova svrha projekta je  osnaživanje žena sa akcetnom na Romkinje I razvoj njihovih vještina da bi mogle ravnopravno učestvovati  u političkom i javnom životu kao ravnopravne građanke ovog društva.

 

Mjesec dana ženskog romskog aktivizma počinje uličnim akcijama u 10 gradova u  Federaciji BiH i Republici Srpskoj: Tuzla, Kakanj, Zenica, Vitez, Visoko, Prnjavor , Srebrenica, Bijeljina i Donji Vakuf na gradskim trgovima u 12 sati gdje ce Romkinje simbolicno svojim sugradjankama poklanjati cvijece te s njima razgovarati odnosno ukazivati na polozaj Romkinja u BH drustvu.

 

Na predstavljanju cemo Vas informisati i o ostalim aktivnostima koje ce se implementirati u sklopu ovog projekta.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,966 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:38