| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Mijenjam kuhaču i pregaču za načelničku poziciju
Mijenjam kuhaču i pregaču za načelničku poziciju

U Tuzli je danas održana još jedna ulična akcija ''Mijenjam kuhaču i pregaču za načelničku poziciju''. Akcija je vid protesta zbog lošeg položaja žena u politici. Organizator događaja u našem gradu je Udruženje žena Romkinja ''Bolja budućnost''.

U okviru akcije na Korzu, prolaznicama su podijeljene kuhače, pregače i drugi promotivni materijal a građanke su pozvane da svojim glasom na lokalnim izborima ''zakuhaju'' bh. politiku. Osim podjele pomenutih predmeta omogućeno im je i fotografisanje u takozvanim ''načelničkim foteljama''.

''Ovdje ima puno stvari koje treba promiješati dobro. Morali smo donijeti i fotelju, čisto da ljudi mogu sjesti i da se na minut osjete kao načelnici i da vidimo šta to oni žele promijeniti, a ovo im je prilika da to i urade'', kaže predsjednica Udruženja žena Romkinja ''Bolja budućnost'' Indira Bajramović.

Akcija je dio kampanje ''101 razlog za ženu na lokalnim izborima''. Namjera je informisati i motivirati građanke da učestvuju u izbornom procesu.

Osim u Tuzli, ulična akcija je održana i u Mostaru, Zenici, Bijeljini, Livnu, Foči, Trebinju, Istočnoj Ilidži, Sarajevu i Travniku. Tim je završena kampanja ''101 razlog za ženu na lokalnim izborima''.

IZVOR: RTV 7Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,967 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:38