| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Romkinja Naza Jusić dobila 8 ovaca
Romkinja Naza Jusić dobila 8 ovaca

“Ekonomsko osnaživanje Romkinja u  sjevero-istočnoj BIH“, naziv je projekta koji realizira Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" Tuzla, uz finansijsku pomoć Care International. Cilj projekta je promocija poduzetništva i ekonomsko osnaživanje Romkinja. Projektom je trenutno obuhvaćeno 30 žena iz TK, Kaknja i Prnjavora koje će u narednih dvanaest mjeseci pokrenuti neki privatni posao i obezbijediti zagarantiranu egzistenciju.

Romkinja Naza Jusić danas je dobila osam ovaca koje će njenoj sedmočlanoj porodici obezbijediti pristojan život. Iako niko od članova njene porodice ne radi, Nazina očekivanja su optimistična.
Naza je jedna od 30 žena koje su obuhvaćene projektom "Ekonomskog osnaživanja žena u Sjeveroistočnoj Evropi". Doniranje domaćih životinja ili sredstava za pokretanje privatnog biznisa, dobar je način da se se umanji društvena marginalizacija žena Romkinja. Na taj će se način obezbijediti ravnomjerno ekonomsko učešće što će umanjiti siromaštvo pripadnika najmnogoljunije nacionalne manjine u našoj zemlji.

IZVOR: RTVTKShare This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,076,453 unikatnih posjeta
01.03.2021 07:06