| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Dodjela nagrada osnovnim skolama

UŽR "Bolja budućnost" je na svečanosti obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika, u Tuzli 05.11.2015 godine objavilo i dodjelilo nagrade za najbolje likovne radove učenika/ca osnovnih škola na TK na temu na to kako oni vide romsku zajednicu generalno, svoje romske prijatelje u obrazovanju, slučajeve diskriminacije , pozitivne priče.

Prva nagrada i kompjuter se dodjeluje likovnom radu učenice Lejle Omazić (VII1) iz JU OŠ “Soline” uz obrazloženje da likovni rad pomenute učenice ima afirmativni pristup i pozitivno viđenje obrazovanja za romsku djecu što je ključna stvar za dalji napredak i poboljšanje položaja Roma/Romkinja u BiH.

Druga nagrada- Digitalni foto aparat se dodjeljuje likovnom radu učenice Dinke Nukić (IX3) iz JU OŠ “Lukavac grad” uz obrazloženje da likovni rad ukazuje na i dalje prisutno postojanje predrasuda prema Romima/Romkinjama što stvara socijalnu distancu.

Treća nagrada –Poklon bon za kupovinu kancelarijskog materijala se dodjeljuje likovnom radu učenika Emir Nišić (VIIId) iz II Osnovne škole Živinice na kojem su predstavljanje pozitivne vrjednosti romske zajednice kroz jasno definisana tradicionalna obilježja bogate romske kulture.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,790 unikatnih posjeta
26.09.2021 04:45