| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Dvodnevni seminar o inkluziji Roma
Dvodnevni seminar o inkluziji Roma

Evropska komisija, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, organizuje dvodnevni seminar o inkluziji Roma u BiH koji će biti održani danas i sutra u Delegaciji EU u BiH u Sarajevu, saopćila je Delegacija EU u BiH.

Seminar će pružiti priliku da se sagleda ostvareni napredak u pogledu provedbe dogovorenih operativnih zaključaka iz jula 2011. i novembra 2013. godine, kao i da se povede razgovor o konkretnim mjerama koje imaju za cilj poboljšanje socijalne inkluzije Roma u BiH.

Rasprava će se fokusirati na nekoliko tematskih područja: međusektorska pitanja i upis u matične knjige, stambeno zbrinjavanje, obrazovanje, zapošljavanje, socijalna pitanja i zdravstvena zaštita.

Seminarom će kopredsjedavati savjetnica za romska pitanja pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) Marta Garcia Fidalgo i ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac.

U uvodnom dijelu prisutnima će se takodje obratiti zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi i predsjedavajuća Odbora za Rome pri Savjetu ministara BiH Indira Bajramović.

Na seminaru će učestvovati i predstavnici lokalnih vlasti, te nevladinih i međunarodnih organizacija.
 

Izvor: FOUR.ba
Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,919 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:16