| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Sajam grantlija Americke ambasade u Sarajevu
Sajam grantlija Americke ambasade u Sarajevu

U Banjaluci 30.05.2015 je održan  Sajam organizacija-korisnika grantova američke Ambasade 2015. godine, gdje su posjetioci imali priliku da se informišu o rezultatima projekata realizovanih uz pomoć američke ambasade. U isto vrijeme, bila je ovo prilika da se podstaknu i druge nevladine organizacije da svojim prijedlozima apliciraju na projekte, slijedeći primjere dobre prakse korisnika grantova, da bi i oni ostvarili rezultate koji će doprinijeti boljem životu u njihovim zajednicama. Na sajmu je predstavljen i projekat "Ekonomskog osnazivanja Romkinja" koji implementira UZR bolja buducnost Tuzla uz velikodusnu podrsku američkog naroda pute Američke ambasade u Sarajevu. 

Američka ambasada je u 2014. godini uložila 13.758.000 KM u projekte civilnoga društva koji će biti predstavljeni kroz programe inter-etničke saradnje, osnaživanja žena i programe malih grantova. Zamjenik šefa Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil istakao je da nevladine organizacije imaju jako važnu ulogu u demokratskom društvu i da je zbog toga bitna njihova nezavisnost. 

BiH ove godine slavi jubilej 20 godina mira zaključeno je na ovoj manifestaciji uz poruku da budućnost BiH zavisi od promovisanja ciljeva koji prevazilaze etničke, rodne i slične prepreke.  Na sajmu u Banjaluci učestvovalo 55 je organizacija koje su predstavile projekte i rezultate tih projekata koje je podržala Ambasada SAD u BiH.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,827 unikatnih posjeta
26.09.2021 05:12