| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


U Tuzli održana kampanja "101 razlog za ženu na lokalnim izborima"
U Tuzli održana kampanja "101 razlog za ženu na lokalnim izborima"

Nadolazeći oktobarski lokalni izbori Bosni i Hercegovini ove su godine obogaćeni s nekoliko novih inicijativa. Jedna od njih je i projekat Udruženja Infohouse i Fondacije CURE pod nazivom "101 razlog za ženu na lokalnim izborima“.Tako je u Tuzli danas organizovana „Kafa sa Ernesom Mešić i drugim uspješnim ženama“. Cilj je ohrabriti i povećati broj žena i ženskih „glasova“ u političkom životu.

 


- Cilj kampanje je da informiše i motiviše građanke da učestvuju i glasaju na lokalnim izborima 2012. godine, odnosno da biraju i budu birane, navela je Indira Bajramović, iz Udruženja žena Romkinja  "Bolja budućnost"  Tuzla.   - Ja sam imala iskustva u političkom životu, vjerovatno sam zato pozvana da učestvujem u ovoj javnoj debati. Zašto su žene danas u političkom i javnom životu na margini društva?

Iskreno mislim da su prevarene, jer boreći se da se nađu na listama dobile su scenu, ali scenu, i smislu ljepote i glamura. S druge strane žena nije posmatrana u smislu, koliko može doprinijeti društvu, istakla je Ernesa Mešić, šefica Službe za društvene djelatnosti Općine Tuzla. - Nama je namjera ovakvim kafama potaknuti svijest građana u BiH, želja nam je da se čije glas žene.

Nisam za opciju da se za ženu mora glasati, jer je žena. Mnoge žene u BiH i ovdje u Tuzli imaju šta reći i mi im to želimo omogućiti,  istakla je Amra Ekmečić, moderatorica kampanje  " 101 razlog za ženu na lokalnim izborima".

Tekst preuzet sa web stranice RTV TK .Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,916 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:14