| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Humanitarna asistencija
Humanitarna asistencija

Udruzenje zena Romkinja "Bolja buducnost" Tuzla je provelo brojne aktivnosti humanitarne i druge asistencije poplavljenim romskim zajednicama. Naime kako  je svima  poznato u proteklom periodu katastrofalne poplave su pogodile brojna mjesta i gradove u BiH i regiji te nije ostala postedjena ni onako ugrozena i marginalizirana romska zajednica. 

Tom prilikom je humanitarna asistencija u vidu prehrambenih paketa, higijenskih paketa, paketa za bebe, paketa za dezinfekciju u navedenim romskim zajednicama podjeljena za 821 osobu od cega djeca do 5 godina starosti ukupno 91, djeca starosti od 6-18 godina 340 , zena 210 i muskaraca 177 pripadnika/ca romske populacije.

21.01.2015 godine smo u sklopu projekta "Podrska zenama cija su domacinstva poplavila na podrucju TK" podrzan od Fondacije za osnazivanje zena BiH izvrsilo distribuciju 30 higijenskih i prehrambenih paketa za Romkinje clanice naseg udruzenja cija su domacinstva pogodjena poplavama, klizistima i drugima nastalim stetama. Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,047,916 unikatnih posjeta
24.01.2021 04:53