| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Važnost očuvanja reproduktivnog zdravlja kod Romkinja
Važnost očuvanja reproduktivnog zdravlja kod Romkinja

Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla provodi preventivne programe očuvanja reproduktivnog zdravlja pripadnica te populacije kao i programe prevencije nasilja u porodici. U proteklom periodu održano je nekoliko radionica a 28.10.2014 su prezentirani i rezultati projekata.

„Prevencija nasilja u porodici i očuvanje reproduktivnog zdravlja Romkinja na području općine Tuzla“, samo je jedan od projekata kojeg je sprovelo Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ iz Tuzle. Cilj projekata je bio da se žene Romkinje educiraju o načinima osiguranja zdravstvene zaštite; da im se podigne svijest o važnosti reproduktivnog zdravlja i da se obave dijagnostički ginekološki pregledi i pregledi mamografije. Projektima je obuhvaćeno 120 žena.

Dio projekata imao je za cilj i prevenciju nasilja nad ženom Romkinjom. Kroz posjete romskim zajednicama radilo se na podizanju svijesti kod romskih muškaraca o mjerama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Postignuta je i saradnja Udruženja sa Centrom za socijalni rad a po pitanju evidencije slučajeva takvog nasilja.


Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,824 unikatnih posjeta
26.09.2021 05:10