| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Nove školske torbe izmamile osmjehe na dječija lica
Nove školske torbe izmamile osmjehe na dječija lica

Udruženje žena Romkinja ˝Bolja budućnost˝ Tuzla organizovalo je danas podjelu školskog pribora za učenike romske populacije, koju je obezbjedio Care International. Cilj ove tradicionalne aktivnosti je zadržati romsku djecu u školskim klupama.

Veliki broj romskih porodica nije u mogućnosti obezbjediti svojim mališanima osnovne školske potrepštine s obzirom na to da se nalaze u stanju socijalne potrebe, a među njima ima i onih koji su pretrpjeli štete u posljednjim poplavama.

Udruženje žena Romkinja ˝Bolja budućnost˝ potrudilo se da ovoj djeci omogući sve što im je potrebno za odlazak u školske klupe. Oko 40 učenika u ponedjeljak će u škole otići sa novim, adekvatno opremljenim ruksacima. Inače, cilj ove aktivnosti, koja je postala već tradicionalna, je da što više romske djece pohađa i završi školu, istakla je Indira Bajramović, predsjednica Udruženja.

Predsjednica Udruženja ističe kako, na žalost, ove godine ima manje romske djece u školskim klupama, a razlog zbog kojeg je to tako je siromaštvo. Uputila je apel nadležnim institucijama da pokušaju omogućiti bolje uslove za život ovim, ali i drugim porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, kako bi što više djece imalo priliku da se obrazuje i na taj način omoguće sebi svjetliju budućnost.

Školske potrepštine izmamile su osmjehe na dječija lica, a iz Udruženja se nadaju da će ta radost potrajati do kraja školske godine.

(RTV7)

 Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,861 unikatnih posjeta
26.09.2021 05:36