| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Radionica o očuvanju reproduktivnog zdravlja Romkinja
Radionica o očuvanju reproduktivnog zdravlja Romkinja

Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" Tuzla organiziralo je 17.07.2014 u Tuzli radionicu u okviru projekta "Prevencija nasilja u porodici i očuvanje reproduktivnog zdravlja Romkinja na području opštine Tuzla". 
Cilj  radionice jeste unapređenje svijesti Romkinja o važnosti preventivnih ginekološkh pregleda i pregleda dojki te prevencija nasilja u porodici. 

 Uvidjeli smo da Romkinje sve više dolaze u naše udruženje i zanimaju se za svoje zdravlje. Kroz ovaj projekat obuhvaćeno je 25 žena za ginekološke preglede i isto toliko za preglede dojki. Želimo prevenirati rak grlića materice i dojke, pošto je poznato da dosta Romkinja ne posjećuje dovoljno ljekare niti imaju sredstava da plate preglede. U sklopu ovog projekta smo predvidjeli po dvije radionice na temu reproduktivnog zdravlja i nasilja u porodici - izjavila je predsjednica Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" Indira Bajramović. 

O važnosti repruduktivnog zdravlja govorila je doktorica dr. Senada Selmanović, specijalista porodične medicine. Prevencija je ključna stvar kada je u pitanju ljudsko zdravlje i to je ono gdje čovjek može najviše da učini za sebe, odnosno da spriječi nastanak i pojavu bolesti. 
Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,105,205 unikatnih posjeta
16.04.2021 12:41