| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Asistencija poplavljenim romskim zajednicama
Asistencija poplavljenim romskim zajednicama

Udruzenje zena Romkinja "Bolja buducnost" Tuzla je provelo brojne aktivnosti humanitarne i druge asistencije poplavljenim romskim zajednicama. Naime kako  je svima  poznato u proteklom periodu katastrofalne poplave su pogodile brojna mjesta i gradove u BiH i regiji te nije ostala postedjena ni onako ugrozena i marginalizirana romska zajednica. Nakon sto su uspostavljene putne komunikacije osoblje i volonteri naseg udruzenja su posjetili najugrozenije romske zajednice na podrucju TK te tom prilikom uvidjeli nastalu stetu na stambenim objektima te identifikovali ono sto je potrebno za hitnu humanitarnu asistenciju.

U saradnji sa medjunarodnim organizacijama World Vision, CARE international ali i iz vlastitih sredstava smo pruzili humanitarnu asistenciju sljedecim romskim zajednicama: Tuzla , Kiseljak (Izbjeglicki kamp i Bankerova), Banovici (Oskova), Zivinice (Karaula), Lukavac (Soda, Koksara i Samacka) i Modricki Lug (RS).
Tom prilikom je humanitarna asistencija u vidu prehrambenih paketa, higijenskih paketa, paketa za bebe, paketa za dezinfekciju u navedenim romskim zajednicama podjeljena za 821 osobu od cega djeca do 5 godina starosti ukupno 91, djeca starosti od 6-18 godina 340 , zena 210 i muskaraca 177 pripadnika/ca romske populacije.
Pored ove vrste asistencije udruzenje je od medjunarodne organizacije  CARE International dobilo 3 pumpe za ispumpavanje vode i 4 susilice za prostorije koje je ustupilo na koristenje svojim sugradanima/sugradankama uz asistenciju i pomoci kod upotrebe istih. 

 Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,949 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:30