| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Humanitarna asistencija romskim zajednicama obuhvaćenim poplavama
Humanitarna asistencija romskim zajednicama obuhvaćenim poplavama

Posljednih dana katastrofalne polave su pogodile brojne gradove i mjesta u Bosni i Hercegovini. Kao i svi ostali gradovi i mjesta pogođeni  ovim katastrofalnim poplavama ionako već ugrožena romska zajednica na području Tuzlanskog Kantona nije ostala pošteđena.

Uposlenici i volonteri udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" Tuzla nakon što su putne komunikacije uspostavljenje posjetile su romske zajednice na području Tuzlanskog Kantona i to u mjestima: okolina Tuzle, Kiseljak,  Banovići, Živinice, Mramor i Lukavac kako bi uvidjeli stanje na terenu i identifikovali potrebe stanovništva u romskim zajednicama koje su pogođene poplavama. 

Kompletno osoblje i volonteri udruženja su nakon toga angažirali na prikupljanju humanitarne pomoći i higijenskih paketa koji su podjeljeni romskim zajednicama koje su posjećene u saradnji sa međunarodnim organizacijama World Vision i CARE NWB ali i iz vlastitih sredstava udruzenja. 

S obzirom da udruženje posjeduje i 3 pumpe za crpljenje vode koje je donacija od strane CARE NWB te su stavljenje na korištenje svim građanima i građankama našeg grada ali i šire. 

Fotografije sa ovih aktivnosti možete pogledati u galeriji. Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,971 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:39