| Izgubljena lozinka
Korisnik:  Lozinka:  
UŽR Bolja Budućnost
Translate this page
langthis!
Izbornik
Posljednji klipovi
Donatori
CARE

World Vision Internacional

Global Fund for Woman

Fond otvoreno društvno BiH

Statistika reklame
Posljednje slike
Pratite nas na:


Peking +20
Peking +20

U kontekstu dvadesete godišnjice Četvrte svjetske konferencije o ženama i usvajanja Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje Agencija za ravnopravnost spolova BiH  u saradnji i uz podršku UN WOMEN je pokrenula proces pregleda napretka u provođenju Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje za Bosnu i Hercegovinu “Peking +20”.

Pekinška deklaracija i Platforma za djelovanje je usvojena na Četvrtoj svjetskoj konferenciji o ženama, koja je održana 15. septembra 1995. godine. Osnovni cilj Pekinške deklaracije je unapređivanje „ciljeva jednakosti, razvoja mira u korist svih žena u svijetu i u interesu čovječanstva u cjelini“. Platforma za akciju se bavi prije svega otklanjanjem prepreka za ravnopravno učešće žena u ekonomskom, kulturnom i političkom odlučivanju, kao i za ostvarivanje jednakih prava žena i muškaraca u privatnom i javnom životu.

Agencija za ravnopravnost spolova BIH organizira 5 sastanaka sa organizacijama civilnog društva kako bi se glas žena i muškaraca Bosne i Hercegovine reflektirao u izvještaju koji će biti predstavljen na 59. sjednici Komisije o statusu žena Ujedinjenih naroda 2015. godine.Share This News
Social Sharing: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


1,183,893 unikatnih posjeta
26.09.2021 06:01